Všechny články

Bezpečné žaluzie a rolety – chraňte své děti

Napadlo Vás někdy, jaké nebezpečí u rolet a žaluzií hrozí malým dětem? Přirozeným vývojovým stupněm dětí je zvědavost a potřeba si vše vyzkoušet. Velkým rizikem v objevování světa kolem sebe mohou být i ovládací prvky stínicí techniky. Myslete na bezpečnost dětí už při pořizování tohoto nezbytného bytového doplňku a podívejte se, jaké jsou možnosti.

pokračovat na článek

Jak správně kojit? S kojícím polštářem!

Mnoho novopečených maminek si láme hlavu s otázkou, jak správně kojit. Zkušené maminky však vědí, že základem je pohodlí. Kojící polštář je osvědčená pomůcka, která Vám zajistí dokonalý komfort při kojení!

pokračovat na článek

Šátek, který zajistí soukromí při kojení

Šátky vzhledem ke své variabilitě patří mezi nejoblíbenější módní doplňky. Víte ale, že existují i takové, jimiž můžete vkusně doladit outfit, a zároveň chránit své miminko?

pokračovat na článek

Respektujte své vlastní rodiče

Jistě znáte úsloví, že se máte k ostatním chovat tak, jak chcete, aby se oni chovali k Vám. Když je trochu zobecníme a rozšíříme, můžeme dodat, že naše děti se k nám budou chovat tak, jak se my sami chováme ke svým vlastním rodičům. 

pokračovat na článek

Poprvé do školky, podzimní hnízdění a barevná svatba!

Zdravím všechny zpět po měsíci. Máme tu září a asi jako v každé rodině, i u nás je to pořádně hektické – Šimonek nastoupil poprvé do školky, maminka mezi tím zařizuje provozní/pracovní záležitosti a obíhá doktory kvůli tomu druhému mimču na cestě.

pokračovat na článek

Rodiče, vždy dodržte své slovo

Děti, jejichž rodiče vždy drží své slovo, žijí v prostředí jistoty a důvěry, což je jedním ze základních předpokladů pro harmonický rozvoj jejich osobnosti. 

pokračovat na článek

Už mají vaše děti kompletní vybavení do školy?

Září se vždy nese v duchu začátku školní docházky a prvních povinností. Ať už máte prvňáčka nebo odrostlejšího studenta, zkontrolujte, zda má do školy kompletní výbavu.

pokračovat na článek

Jak se vyhnout zánětu močových cest?

Chladné počasí se neúprosně blíží a s ním i řada nemocí. Jedním z nich je zánět močových cest, který patří mezi nejnepříjemnější bakteriální onemocnění. Jak se však tomuto onemocnění vyvarovat? Pak si přečtěte tento článek.

pokračovat na článek

MAMINKO JÁ NECHCI DO ŠKOLKY!

Máte za sebou týden školkové docházky a je pravděpodobné, že to byl týden pěkně náročný. Hodně pláče, vztekání, dupání, nervů a sevřeného žaludku, když prcháte ze dveří budovy. Začátek docházky do mateřské školky je jak pro dítě, tak i pro rodiče obrovská změna. Vždyť do této chvíle jste trávili čas především spolu. A najednou jsou tu čtyři hodiny – nejprve tak dlouhé - kdy jste každý sám a přes to na sebe stále myslíte.

pokračovat na článek

Nevěřte fámám o klíšťatech!

Kolem klíšťat panuje spousta fám a pověr, které zbytečně straší rodiče. A proto jsme se rozhodli, že si na ně nyní, kdy je „klíštěcí sezóna“, posvítíme. Na naše otázky nám odpovídal Mgr. Václav Hönig ze společnosti GEN-TREND, s.r.o., kde vyšetřují infekčnost klíšťat.

pokračovat na článek

Trápí vás přebytečný tuk? Už nemusí!

Moderní estetická a plastická chirurgie nabízí řadu zákroků, které mají za cíl vytvarování postavy.

pokračovat na článek

Maminky, hola, školka a škola volá!

Tepláky, ponožky, punčocháče a trička, to jsou kousky oblečení, které budou Vaše děti školkou i školou povinné co nevidět potřebovat. Pokud nechcete zažít podzimní stres a shon, s rychlým a pohodovým nákupem oblečení Vám pomůže malý bílý slon.

pokračovat na článek

Zásady správného psaní

Úchop pera nebo tužky je způsob, jakým držíme v ruce psací nástroje. Záleží na něm efektivita našeho psaní. Při správném úchopu by měla tužka nebo pero ležet na posledním článku prostředníčku a shora si ji přidržet bříšky palce a ukazováčku. Ukazováček by neměl být prohnutý a celá ruka by měla být uvolněna. Tím pádem píšeme plynule, bez bolestí nebo křečí, bez únavy ruky.

pokračovat na článek

To se nedělá aneb jak fungují zákazy ve výchově

Často slýchám rodiče chrlit na své děti zákazy v dobré víře, že je tak odnaučí nežádoucímu chování. Od zákazu je jen krůček k trestu. Čím více naše dítě " neposlouchá" tím více zákazů od nás slyší. Představte si laboratorní myš v bludišti. Má dvanáct chodbiček kterými se může vydat. Každá chodbička je označena jinou barvou.

pokračovat na článek

Krásné a zdravé čekání na miminko

Poslední týdny před porodem jsou nejen plné radostného očekávání, ale mohou být provázeny i drobnými obtížemi. Mezi ty nejčastější patří otoky nohou. Rostoucí děloha totiž způsobuje tlak na velké žíly odvádějící krev z dolní poloviny těla, takže otékají kotníky i kolena, zvláště po delším stání nebo sezení. Jedním z důležitých a velice účinných preventivních opatření je nošení podpůrných kompresivních punčoch. Při větších potížích může lékař předepsat plně hrazené speciální těhotenské punčochové kalhoty ve II. kompresivní třídě.

pokračovat na článek

Školní rok se kvapem blíží. Už jste svého prvňáčka vybavili?

Ještě nedávno to byl jenom maličký uzlíček v porodnici, který kouzlil úsměv na tváři všech vašich příbuzných. A dneska z něj máte předškoláka, kterého už za chviličku čeká začátek povinné školní docházky. Letí to. Teď ale není čas na rozjímání – je potřeba vašemu prvňáčkovi nakoupit povinnou výbavičku. Aktovku, desky, sešity, penály, přezůvky,…však to znáte. Podle čeho ale vybírat, abyste nakoupili opravdu dobře?

pokračovat na článek

Školní rok s novou výbavou penálu

Udělejte malým školákům radost a pořiďte jim na první školní den do penálu některou z novinek z nabídky Kores. Najdete zde novinky a inovované produkty, které dětem nejen dobře poslouží a potěší je, ale jsou zároveň i ekologické, bezpečné a vyrobené s respektem k přírodě.

pokračovat na článek

Konečně Herkules i pro děti

Máte kreativní děti, které rády malují, stříhají a lepí? Rádi byste jim dali tradiční lepidlo Herkules, ale bojíte se možného vylití lepidla na židli nebo dokonce koberec? Nyní už se bát nemusíte.

pokračovat na článek

Dožínkové slavnosti ve znamení lahodných pstruhů

Prožijte odpoledne s celou rodinou na čerstvém vzduchu a pochutnejte si na čerstvých pstruzích od největšího českého producenta pstruha duhového na festivalu „Dožínkové slavnosti aneb Připlul k nám pstruh z Rybářství Kolář na Vysočině“. Tato akce se koná v sobotu 30. srpna 2014 od 10.00 do 16.00 hod v Plzni v areálu u Štruncových sadů (Pallova 52/19). Akci pořádá spolek Park dětem ve spolupráci s plzeňským Střediskem volného času dětí a mládeže. Vstup na Dožínkové slavnosti je zdarma.

pokračovat na článek

Aby dětem svačina chutnala!

Také jste se ve škole ze všeho nejvíce těšili na svačinu? Vaše děti jsou na tom úplně stejně! Pořiďte jim svačinové boxy, obaly a lahve na pití, které jim jejich oblíbené chvilky zpříjemní.

pokračovat na článek