Všechny články

Nemá Vaše dítě problémy se sluchem či zrakem?

Sluch a zrak patří mezi nejdůležitější lidské smysly. Pokud není se sluchem či zrakem Vašeho dítěte něco v pořádku, měli byste o tom neprodleně informovat dětského lékaře.  

pokračovat na článek

Bezpečnost při sportu

Pokud Vaše dítě sportuje, nikdy nepodceňujte nákup ochranných prostředků! Nejdůležitější je přitom ochrana hlavy.     

pokračovat na článek

Jak předcházet pádům a opařeninám

Při objevování světa hrozí našim dětem nebezpečí úrazů. My jsme se zaměřili na to, jak snížit riziko výskytu nejčastějších z nich - pádů a opařenin.     

pokračovat na článek

Prevence sexuálního zneužívání dětí

Své děti bohužel nemůžeme nikdy 100% ochránit. Výchova zaměřená na prevenci sexuálního zneužívání nám však pomůže podstatně snížit riziko, že dítě bude někdo zneužívat.  

pokračovat na článek

Jak odhalit sexuální zneužívání?

Sexuální zneužívání poznamená dítě na celý život. V ideálním případě k němu nikdy nedojde. Pokud ano, měli to odhalit co nejdříve, abyste mohli své dítě chránit! Níže uvedené známky Vám mohou pomoci.    

pokračovat na článek

Smrt blízké osoby. Pomozte dítěti se s ní vyrovnat!

Smrt je bolestivou, ale neodmyslitelnou součástí života. Pokud dítě opustí blízká osoba, potřebuje Vaši pomoc k tomu, aby se mohlo s touto ztrátou vyrovnat.  

pokračovat na článek

Postižené dítě je rovnoprávný člen rodiny

Vychováváte postižené dítě? Následující doporučení by Vám měla pomoci k tomu, abyste svou náročnou situaci lépe zvládli.

pokračovat na článek

Vychováváte adoptované dítě? Netajte před ním jeho identitu!

Pečujete o nevlastní dítě, které jste adoptovali ještě v době, kdy neumělo ani chodit? Jste na vážkách, zda mu prozradit, že je adoptované? Jeho vlastní identitu byste mu neměli tajit.      

pokračovat na článek

Usnadněte dětem svůj rozvod!

Rozvádíte se, anebo jste již rozvedení? Pokud máte děti, pomozte jim vyrovnat se s Vaším rozvodem tak, aby jím co nejméně trpěly!  

pokračovat na článek

Jak být krásná v těhotenství i po něm

Těhulky, začaly jste přibírat na váze a máte obavy z toho, kam až se ručička na váze stihne do termínu porodu ještě vyšplhat? 

pokračovat na článek

Potraviny pro krásu

K tomu, aby jste byla neodolatelně krásná, nestačí pouze trávit hodiny v posilovně. Zkuste si vybrat ty správné potraviny!

pokračovat na článek

Díl 22. Domácí leziště pro miminko

Vaše miminko to už dávno nebaví na jednom místě. Proto válí sudy, plazí se, nebo dokonce leze, aby se přemístilo k věcem, které ho zajímají. Chcete ho zabavit? Udělejte mu doma leziště plné zajímavých věcí!  

pokračovat na článek

Dětem by neměl chybět kontakt s přírodou!

Pokud Vaše dítě spolehlivě ovládá domácí kino, stolní počítač s notebookem, myčku nádobí a všechny ostatní domácí spotřebiče, určitě by také nemělo postrádat nenahraditelný kontakt s přírodou!

pokračovat na článek

Jak přizpůsobit pokojíček malým školákům?

Pokud máte doma malého školáka, nestačí mu koupit jenom penál a aktovku, ale také jeho dětský pokojíček volá po určitých změnách! Po jakých? Hned Vám to prozradíme. 

pokračovat na článek

Tipy na ložnici pro dospívající slečny

Máte doma dospívajíci slečnu, kterou už nebaví její dětský pokojíček a už se necítí být malou holčičkou? Přečtěte si naše tipy určené určené pro ložnice dospívajících slečen ve věku zhruba od dvanácti do šestnácti let. 

pokračovat na článek

Jak připravit dítě do školky?

Končí Vám rodičovská dovolená? Chystáte se na návrat do práce, ale máte obavu z toho, jak Vaše dítko přežije den v mateřské školce? Dobře ho na nástup do školky připravte!  Poradíme Vám, jak na to!   

pokračovat na článek

Čtěte předškolákům!

Nemáte čas na to, abyste svým dětem četli? Velká chyba! Děti předčítání potřebují ke svému zdárnému vývoji!      

pokračovat na článek

Bezpečí pro ty nejmenší

Záleží Vám jako rodičům na tom, aby pokojíček vašich dětí byl skutečně bezpečný a zároveň atraktivní? Pak dbejte na to, abyste dodrželi nejdůležitější zásady vztahující se k vhodnému uspořádání dětského pokoje. Tady jsou! 

pokračovat na článek

Proměna dětského pokoje za málo peněz

Neméte momentálně k dispozici dostatek financí a přesto jste se rozhodli pro rekonstrukci dětského pokoje? Nezoufejte, i velká proměna za málo peněz je možná! Nevěříte? Zkusíme Vás o tom přesvědčit na následujících řádcích!  

pokračovat na článek

Jak zařídit studentský pokoj

Dopřejte studentům trochu komfortu a zařiďte jim pokoj podle jejich potřeb. K příjemnému studování je přeci zapotřebí pohodlí! Ovšem v rozumné míře, aby se zde člověku vůbec chtělo studovat!  

pokračovat na článek