Všechny články

Praktické tipy pro péči o miminko i maminku

Pořizujete výbavičku pro miminko, anebo už si užíváte první chvilky se svým růžovoučkým novorozencem? Máme pro Vás několik praktických tipů, které oceníte při péči o miminko i o sebe.

pokračovat na článek

Zásada osmá: Nezapomínejte, že dětem ubíhá čas jinak

Také máte pocit, že Vám čas ubíhá čím dál rychleji? Pak si jistě vzpomínáte, že jako dítěti Vám tak rychle neutíkal. Zejména když jste čekali na Štědrý den, anebo na to, až maminka dokončí svou práci a bude si s Vámi hrát.

pokračovat na článek

Dětské oblečení - na sluníčko a k vodě

Začíná léto a s ním krásné počasí a horké dny plné sluníčka, které přímo vybízejí ke koupání, opalování a trávení času venku na vzduchu. Při všech těchto aktivitách plných pohody ovšem nesmíme zapomínat na to, že pobyt na sluníčku má bohužel i svá rizika v podobě vystavení nebezpečnému UV záření. Proto je třeba myslet na odpovídající ochranu, a to zejména u dětí, jejichž pokožka ještě nedokáže UV záření dostatečně odolávat.

pokračovat na článek

Co mají v horku pít malé děti?

Horko, děti a tekutiny… Jak je to správně? Mají kojené děti v letních vedrech dostávat ještě vodu nebo ovocné šťávy? A co by měly pít starší děti nebo ty, které jsou na umělém mléku?

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Špízy z mletého masa

Barunka má moc ráda maso. Špízy patří mezi její oblíbená letní jídla, a proto se Vámi podělí o svůj recept. 

pokračovat na článek

Období vzdoru je přirozenou součástí vývoje osobnosti

Většina rodičů si bere projev vzdoru svých dětí osobně, domnívají se, že jim to děti dělají naschvál, a často nevědí, jak na vzdorovité jednání správně reagovat. To, že dítě vzdoruje, však neznamená, že je neposlušné, ale jedná se o přirozenou součást jeho vývoje.

pokračovat na článek

Nejlepší kamarádi pro malé cestovatele

Chystáte se na rodinnou dovolenou s dětmi? Pořiďte svým malým cestovatelům skvělého kamaráda na cesty. Hračka, polštářek a přikrývka v jednom se pohodlně vejde do dětského batůžku a postará se o to, aby se dítě během cesty nenudilo a mohlo pohodlně odpočívat.

pokračovat na článek

Užijte si rodinnou dovolenou bez starostí v srdci Šumavy

Přemýšlíte, kam vyrazit na letní dovolenou s dětmi? Či snad řešíte dilema, zda strávit rodinnou dovolenou, anebo si raději odpočinout jen s partnerem, a poslat své ratolesti k babičce? Přinášíme Vám tip na skvělou letní dovolenou pro celou rodinu bez starostí, kde se žádný člen Vaší rodiny nebude nudit.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Melounová bowle

Dnes Vám Míšánek připraví osvěžující ovocný salát neboli bowli. Letní melounová bowle přináší v parných dnech příjemné osvěžení.

pokračovat na článek

Výchova dětí v Číně se od naší velmi odlišuje

Výchova dětí v Číně se oproti západní výchově, která je spíše demokratická, zásadně odlišuje. Vychází z konfuciánství, které klade důraz na povinnost, šetrnost, disciplinovanost a oddanost autoritám.    

pokračovat na článek

Bezpečně s náramky InfoBand™

Infoband™ je patentovaný švédský výrobek, který pomáhá dětem a rodičům na celém světě. Na identifikační náramek se vepíše jméno dítěte, své jméno, telefonní číslo, nemoci dítěte, alergie....

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Rychlý třešňový koláč

Barunka na procházce s rodinou natrhala třešně, ze kterých Vám připraví rychlý třešňový koláč.  

pokračovat na článek

II. Dětská námořnická party

Aneb pomozte opět znevýhodněným dětem doplout do bezpečného přístavu.

pokračovat na článek

Využijte výhodné akce Nutrilon 6 + 1 zdarma

Čekáte nebo už máte miminko a nechce se Vám nakupovat dětskou výživu a kojenecké zboží v hypermarketu, drogerii, lékárně, či jiném kamenném obchodě? Šetřete svůj čas, energii i peníze a nakupujte vše pro miminko pěkně z pohodlí Vašeho domova. Nyní navíc můžete využít výhodné akce Nutrilon 6 + 1 zdarma.

pokračovat na článek

Dýchací obtíže v těhotenství dokážou potrápit

Těhotenství doprovází celá řada nejrůznějších neduhů. Nevolnosti, přibývání na váze, otoky, atd. Dýchací obtíže jsou jedním z nich. Kdy si máte poradit svépomocí a kdy naopak navštívit lékaře? Dočtete se níže. 

pokračovat na článek

Neničí si vaše dítě záda?

V průběhu posledních deseti let zaznamenali čeští lékaři u dětí nebývalý nárůst vadného držení těla a s ním spojených bolestí zad, hlavy a krční páteře. Tímto problémem trpí kolem 40 % dětí, další potíže se přidávají i v pozdějším věku. Příčinou je obvykle svalová nerovnováha způsobená nerovnoměrnou zátěží těla v dětském věku, obezita a nedostatek pohybu.

pokračovat na článek

Přijďte s dětmi oslavit konec školního roku na BONGOFESTIVAL!

Bombarďák, ústřední postava alba 3B – Bongo Bombarďák, zve na druhý ročník brněnského Bongo festivalu, který se odehraje přesně v den, kdy se dětem předává vysvědčení, a začínají prázdniny. Letos se festival pro děti a rodiče odehraje v pátek 29.6.2012.

pokračovat na článek

Dvouleté dítě: Jak zvládat agresivní chování

Chová se Vaše roztomilé batole občas znenadání agresivně? Agrese je přirozenou součástí jeho vývoje.  Poradíme Vám, jak agresivní chování Vašeho dítěte postupně eliminovat.

pokračovat na článek

Bakteriální infekce v těhotenství může být příčinou předčasného porodu

Bakteriální infekce v těhotenství je jednou z nejčastějších příčin předčasného porodu. Přitom se jí lze celkem snadno zbavit. Důležité je však zahájení její včasné léčby. 

pokračovat na článek