Všechny články

Těhotný tatínek

Maminky, víte, že celou řadu těhotenských příznaků může mít také Váš partner? Těhotný tatínek je dokonce termín, který zná také odborná literatura.   

pokračovat na článek

Sport a jak děti motivovat

Sport dětem prospívá po všech stránkách. Napomáhá zdravému fyzickému vývoji, příznivě ovlivňuje duševní procesy, pomáhá odbourávat stres a také je dobrou přípravou na budoucí život. Problém mnoha dnešních dětí však je, že sportovat nechtějí. Jak je ke sportu motivovat?    

pokračovat na článek

27. týden těhotenství

(7. lunární měsíc)

V minulém dílu jsme Vám doporučovali provádět cviky proti inkontinenci močového měchýře. V dnešním pokračování přinášíme konkrétní návod, jak posilovat svaly pánevního dna.

pokračovat na článek

Bylinky v těhotenství, ano, nebo ne?

Bojíte se bylinek v těhotenství? Možná se zbytečně ochuzujete o cenný zdroj důležitých látek. Poradíme Vám, které bylinky jsou pro těhulky vhodné, a které naopak ne.  

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Tygr

 Zrozenci ve znamení Tygra se narodili v letech 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010.

pokračovat na článek

28. týden těhotenství

(7. lunární měsíc)

Převracíte celý dům nebo byt vzhůru nohama? Pustila jste se do úklidu spíže, vyhazujete nepotřebné věci a nakupujete nové? Malujete dětský pokojíček a dáváte dohromady výbavičku? Pořídila jste nové záclonky, ručníky a dokonce i ubrus?

pokračovat na článek

Kojenecká voda pro miminko

Jakou vodu dávat miminku? Je lepší převařená voda z vodovodního řadu, anebo kojenecká voda? Jaké složení by měla mít kojenecká voda pro miminko? 

pokračovat na článek

Vybíráme dětská kola a příslušenství

Má už Vaše dítě kolo? Že je ještě na kolo malé? Víme, kde najdete bohatou nabídku dětských kol renomovaných značek, ale také sedačky na kola, přilby a další doplňky i příslušenství.

pokračovat na článek

Druhý trimestr těhotenství

Druhý trimestr je považován za nejkrásnější část těhotenství. Hladina hormonů se stabilizuje, ranní nevolnosti a počáteční únava pomalu vymizí a nastávající maminka je plná energie.   

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Buvol

Zrozenci ve znamení Buvola se narodili v letech 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009.

pokračovat na článek

29. týden těhotenství

(8. lunární měsíc)

Problémy s dýcháním se stupňují. Někdy můžete mít až pocit, že se zadusíte. Ale žádný strach, nic takového se Vám nestane.

pokračovat na článek

První trimestr těhotenství

První trimestr těhotenství je období, kdy v těle ženy dochází k četným hormonálním změnám, které se projevují žaludečními nevolnostmi, změnami nálad, zvýšenou citlivostí na pachy, dále napětím v prsou, někdy i v podbřišku a pocity, že člověk není ve své kůži. Nejedná se však o jinou kůži, ale o jiný stav.

pokračovat na článek

Nakupujte učebnice na internetu

Také Vás stresuje každoroční nákup učebnic? Nakupte učebnice pro své děti jinak. Internetové knihkupectví představuje pohodlný způsob, jak nakoupit učebnice a další potřebnou odbornou literaturu z pohodlí Vašeho domova.

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Krysa

Zrozenci ve znamení Krysy se narodili v letech 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008.

pokračovat na článek

30. týden těhotenství

(8. lunární měsíc)

Problémy s častým nutkáním na toaletu se vrací především v důsledku velkého tlaku na močový měchýř, který způsobuje poloha miminka.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Tvarohový dezert s jahodami

Tentokrát Vám šéfkuchařka Barunka s pomocí své maminky připraví tvarohový dezert s jahodami. Dezert je velmi rychlý, zdravý a děti ho milují. 

pokračovat na článek

Nekupujte dětem dalšího robota s kulometem. Zkuste hlavolam, puzzle či šachy

Určitě to znáte. Nesehnala jste hlídání, proto musíte vzít svého drobka s sebou do hypermarketu. Je vám jasné, že z plánovaného nákupu potravin na nedělní oběd či obhlídky kosmetiky toho moc nebude.

pokračovat na článek

Downův syndrom a prenatální diagnostika

Co je to Downův syndrom? Jaké jsou jeho příčiny? Lze mu nějakým způsobem předejít? Co zvyšuje pravděpodobnost, že bude dítě trpět Downovým syndromem? 

pokračovat na článek

31. týden těhotenství

(8. lunární měsíc)

Už víte, jak se bude Vaše miminko jmenovat? Možná jste si všimla, že součástí těhotenské průkazky je také kalendář českých dívčích a chlapeckých jmen.

pokračovat na článek