Všechny články

Nový seriál: Oblékání v těhotenství

Čekáte miminko? Pěkné těhotenské oblečení se postará o Vaši fyzickou i psychickou pohodu. Abychom Vám Vaše těhotenství zpříjemnili, připravili jsme pro Vás seriál Oblékání v těhotenství, kde se budeme postupně věnovat jednotlivým částem oděvu.

pokračovat na článek

Plenková dermatitida a její prevence

Plenková dermatitida patří vzhledem k velice citlivé kůži miminek k častým problémům. Vhodnou péči jí však můžeme účinně předejít.  

pokračovat na článek

Mamografické vyšetření a co je dobré vědět

Mamografické vyšetření je lékařské diagnostické vyšetření, které se používá k prevenci a diagnostice nádorového onemocnění prsu.    

pokračovat na článek

6. týden těhotenství

(2. lunární měsíc)

Kromě Vašich nálad se postupně začne měnit také vzhled Vašeho těla. V 6. týdnu těhotenství ještě nemáte bříško.

pokračovat na článek

Maminky, spěte, ať jste znovu štíhlé!

Ukazuje se, že když se ženy snaží po porodu zhubnout, stejně důležitý jako cvičení může být i spánek.

pokračovat na článek

Desatero vět, po nichž žena neotěhotní

Starý dobrý vtip praví, že nejlepší způsob, jak se vyhnout jinému stavu, je sklenka vody. Nikoli před TÍM, nikoli po TOM, ale místo TOHO. Vcelku spolehlivě proti otěhotnění ovšem může působit i lidské slovo.  
pokračovat na článek

7. týden těhotenství

(2. lunární měsíc)

Cítíte se unavená? To k začátku těhotenství patří. Vůbec se nestyďte za to, že se Vám chce spát již během večerních zpráv, jděte včas na kutě a pořádně se vyspěte!

pokračovat na článek

8. týden těhotenství

(2. lunární měsíc)

Nastal čas na vstupní gynekologické vyšetření, které je velmi podrobné. Gynekolog Vás nejen důkladně vyšetří, ale také Vám odebere krev a provede rodinnou anamnézu.

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Slaný sýrový koláč

Dnes Vám šéfkuchař Míšánek připraví slaný sýrový koláč. Je velmi snadný a skvěle chutná teplý i studený.   

pokračovat na článek

9. týden těhotenství

(3. lunární měsíc)

Připravte se na to, že postupně začnete přibývat na váze, a že se začne měnit tvar Vaší postavy. Možná už nyní máte problém s dopnutím své oblíbené sukně nebo kalhot.

pokračovat na článek

Opožděná menstruace může mít mnoho příčin

Každá žena má ve svém měsíčním krvácení jistou pravidelnost (výjimku představují pouze mladé dívky, které teprve menstruovat začaly, anebo maminky po porodu). Někdy se však může toto krvácení opozdit. Opožděná menstruace může mít mnoho příčin.  

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Vuřty po čarodějnicku

Šéfkuchař Míšánek se nechal inspirovat pálením čarodějnic a přináší Vám recept na vuřty po čarodějnicku.

pokračovat na článek

Těhotenské chutě a jak je ovládat

Čekáte miminko a pronásledují Vás těhotenské chutě? Pokud máte chuť na potraviny, jako jsou ryby, zelenina, nebo tvaroh, pak je to jen dobře, Ale co dělat, když se octnete v područí těhotenských chutí na nezdravé nebo dokonce za běžných okolností nejedlé věci? Poradíme Vám, jak lze těhotenské chutě alespoň částečně ovládat.     

pokračovat na článek

18. narozeniny Vašeho dítěte

18. narozeniny symbolizují překročení prahu mezi dětstvím a dospělostí. Teenageři si proto od svých osmnáctin mnoho slibují. Řada teenagerů kolem svých osmnáctin přijde k rodičům s novými požadavky.  Jak na tyto požadavky reagovat?      

pokračovat na článek

Bazální teplota a těhotenství

Bazální teplota umožňuje zjistit, kdy máte v rámci svého menstruačního cyklu ovulaci, a proto se používá jako jedna z pomůcek při pokusech o otěhotnění.    

pokračovat na článek

10. týden těhotenství

(3. lunární měsíc)

Možná si připadáte mnohem těžší a silnější, než před otěhotněním, přestože na Vás těhotenství zatím není na první pohled vidět.

pokračovat na článek

Víte, jak nám děti dávají najevo svou lásku?

Nemusí ještě ani mluvit a už nám umí dát najevo svou lásku. Víte jak? Čtěte...

pokračovat na článek

Chcete mít krásná prsa? Zvolte to správné prádlo.

Víte, že krásu našich ňader zdůrazní hlavně vhodně zvolená podprsenka? Vybírat můžete z nepřeberného množství podprsenek mnoha typů, barev a střihů. Pojďme se na výběr prádla podívat blíže…

pokračovat na článek

Porodní bolesti a strach z porodu

Porodní bolesti představují hlavní příčinu, proč mají budoucí maminky strach z porodu. Na následujících řádcích jsme pro Vás připravili odpovědi na nejčastěji kladené otázky, které se týkají porodních bolestí.  

pokračovat na článek

Recept na domácí buchtičky se šodó

Děti sladká jídla vysloveně milují. Udělejte svým dětem radost a připravte jim sladkou večeři, na které si smlsne celá rodina. Přinášíme Vám osvědčený recept na domácí buchtičky se šodó. 

pokračovat na článek