Všechny články

32. týden těhotenství

 (8. lunární měsíc)

Do těhotenské poradny byste nyní měla docházet dvakrát měsíčně. Pokaždé Vám změří krevní tlak, zváží Vás, vyšetří moč (přítomnost bílkovin může být podnětem k dalším vyšetřením) a zeptají se, zda netrpíte otoky. K některým vyšetřením je zapotřebí odběr krve.

pokračovat na článek

Jsou neštovice v těhotenství nebezpečné?

Říká se, že neštovice v těhotenství znamenají velké riziko pro plod. Je tomu skutečně tak? Může se nakazit také plod v těle matky, která již neštovice prodělala?

pokračovat na článek

Zápisy do školek a co je dobré vědět

Začátek jara je spojen se zápisy do školek. Pokud tedy máte doma tříleté dítko, nebo dítko, kterému budou tři roky co nevidět, a chcete, aby začalo na podzim chodit do školky, zajděte si do školky pro přihlášku.     

pokračovat na článek

33. týden těhotenství

(9. lunární měsíc)

Začíná 9. lunární měsíc. Tašku do porodnice si ještě balit nemusíte, ale na porod se připravit můžete.

pokračovat na článek

Pleny podruhé, aneb když se dítě vrací k plenkám

Mnoho maminek silně znepokojuje, když se jejich batole, které naučily chodit na nočník, po nějaké době opět vrátí k plenkám. Jaké jsou příčiny tohoto regresivního chování a co si v této situaci počít?

pokračovat na článek

Přibírání v těhotenství

Přibírání v těhotenství představuje velice individuální záležitost. Každá žena přibírá jinak. Přírůstek na váze je výsledkem působení několika faktorů. Zajímá Vás, jaký je optimální váhový přírůstek, a které složky na něm mají podíl? Přečtěte si náš článek.

pokračovat na článek

S jakým jídlem by měli začínat nejmenší?

Příkrmy jsou jednou z nejčastějších otázek maminek kojenců. Kdy s nimi nejlépe začít? A jaké by měly být? Jsou lepší kupované nebo připravované doma a jak moc může ovlivnit zdraví děťátka, když jsou nebo nejsou BIO?

pokračovat na článek

34. týden těhotenství

(9. lunární měsíc)

6 týdnů před datem očekávaného porodu máte nárok na mateřskou dovolenou. Záleží na Vás, zda toho využijete. Většina maminek je v 34. týdnu těhotenství natolik unavená, že tohoto práva ráda využije.

pokračovat na článek

Pojďte s dětmi objevovat svět hmyzu a prohlubte tak jejich vztah k přírodě

Máte doma malého vědátora, průzkumníka a sběratele všeho živého? Pokud ano, tak tento článek je právě pro vás. Rádi bychom vám představili jedinečný sortiment firmy InsectLore, která se snaží již od roku 1969 pomocí svých produktů přiblížit dětem svět hmyzu. Díky svým živým experimentálním sadám děti i rodiče uvidí a pochopí některá tajemství z říše hmyzu.

pokračovat na článek

35. týden těhotenství

(9. lunární měsíc)

I když jste unavená z neustálého chození na toaletu, což je nepříjemné především v noci, rozhodně neomezujte svůj pitný režim! Dostatek tekutin potřebujete oba, Vy i Vaše miminko.

pokračovat na článek

Péče o zuby v těhotenství

Říká se, že každé těhotenství stojí maminku minimálně jeden zub. Tak tomu být samozřejmě nemusí, je ale pravda, že péče o chrup v těhotenství by měla být o něco důkladnější než obvykle.   

pokračovat na článek

36. týden těhotenství

(9. lunární měsíc)

Vaše děloha je v současnosti patnáctkrát větší než před otěhotněním. Její okraj se nachází pod hrudní kostí a lze ho nahmatat. Není proto divu, že se Vám těžko dýchá a máte problém sníst běžnou porci jídla.

pokračovat na článek

Štítná žláza v těhotenství

Během těhotenství prochází tělo ženy mnoha změnami. Jednou z nich je zvýšená funkce štítné žlázy.   

pokračovat na článek

Novinky z oblasti vybavení potřeb pro děti i zábavnou show, nejen to nabídne veletrh FOR KIDS

Veletrh potřeb pro děti FOR KIDS patří již léta k nejvyhledávanějším veletržním událostem určeným dětem a jejich rodičům. Svědčí o tom, jak spokojenost návštěvníků, tak vystavovatelů, kteří se do PVA EXPO PRAHA pravidelně vracejí. Letošní ročník, který připadne na termín 12. – 15. dubna 2012, opět nabídne jak novinky v oblasti her, hraček a vybavení pro děti, tak atraktivní doprovodný program.

pokračovat na článek

37. týden těhotenství

(10. lunární měsíc)

Už máte sbalenou tašku a nemůžete se dočkat, až konečně vyrazíte do porodnice. Jste plna obav z blížícího se porodu. Cítíte se unavená, připadáte si jako kříženec velryby a medvěda. Máte pocit, že Vaše těhotenství snad nikdy neskončí.

pokračovat na článek

Hamiltonův hmat pomáhá dětem na svět

Pokud již nastal termín porodu a Vašemu miminku se stále nechce ven, jednu z možností, jak ho vylákat, představuje Hamiltonův hmat. 

pokračovat na článek

Amniální pruhy v těhotenství

Amniální pruhy bývají zjištěny jako vedlejší nález při ultrazvukovém vyšetření. Ve většině případů nečiní žádné potíže. 

pokračovat na článek

Jak jednoduše zdobit velikonoční vajíčka

Milé maminky, velikonoční svátky se kvapem blíží a nás čeká tradiční zdobení velikonočních vajíček. Pokud nepatříte k těm, které po večerech zdobí vajíčka voskem nebo jinou složitou metodou, přinášíme Vám tip na jednoduché a přitom efektní zdobení, které zvládnou i vaše děti.

pokračovat na článek

38. týden těhotenství

(10. lunární měsíc)

Ve 38. týdnu těhotenství je neklidná snad každá maminka. Porodit můžete totiž každým dnem. Z porodnického hlediska je děťátko od 38. týdne těhotenství donošené. Předtím by se jednalo o předčasný porod.  

pokračovat na článek

39. týden těhotenství

(10. lunární měsíc)

Vaše návštěva těhotenské poradny může být poslední. Nečeká Vás tu nic nového. Zjišťování hmotnosti, měření krevního tlaku, vyšetření moči a kardiogram. Není vyloučeno, že si přečtete náš článek o 39. týdnu těhotenství až v porodnici. 

pokračovat na článek