Všechny články

Nebojte se porodu!

Těšíte se na miminko, Vaši radost však narušují obavy z blížícího se porodu? Anebo jsou právě tyto obavy jedním z hlavních z důvodů, proč si na rodičovství vůbec netroufáte? Pomůžeme Vám zbavit se nadměrného strachu!  Alespoň zčásti.

pokračovat na článek

Vybíráme hračky pro dvouleté

Každé dítě je jiné. To platí, i pokud jde o hraní. Některé se samostatně zabaví tak, že o něm ani nevíte, jiné to bohužel nedokáže.

pokračovat na článek

Velký přírůstek váhy v těhotenství může vést k pozdější obezitě

Velký přírustek váhy během těhotenství může mít pro ženu dlouhodobé následky. Toto zjištění jistě není překvapením pro ženy, které se po porodu snaží dostat se na původní váhu.

pokračovat na článek

Alkohol v těhotenství může způsobit leukémii dítěte

Ženy, které v těhotenství holdují alkoholu, zvyšují nebezpečí, že jejich potomek onemocní leukémií.

pokračovat na článek

Trápí Vaše miminko kojenecká kolika?

Pokud Vaše jinak klidné miminko (mladší 5 ti měsíců), neustále pláče, více dnů v týdnu (nejvíce v odpoledních a večerních hodinách), pak ho pravděpodobně bolí bříško. Poradíme Vám, jak s bolestmi bříška bojovat.

pokračovat na článek

Výživa dítěte 6. - 7. měsíc

Dítě v tomto období prochází tzv. senzitivní periodou, kdy je připraveno přijmout novou potravu – příkrmy.

pokračovat na článek

Syndrom náhlého úmrtí kojence - snižte riziko jeho vzniku na minimum

Dokážete si představit něco horšího, než přijít k postýlce a najít tam své mrtvé děťátko? Asi těžko. Syndrom náhlého úmrtí dítěte je strašák, který obchází spoustu maminek.

pokračovat na článek

Dětský koberec

Malé děti si hrají především na zemi. To je také důvod, proč by podlahová krytina v jejich pokoji měla být z kvalitního materiálu. Aby se dětem v jejich pokojíčku hodně líbilo, můžete jim navíc pořídit koberec s hezkými obrázky. A co se dětem líbí?

pokračovat na článek

Baby design

Postýlky, ohrádky, jídelní židličky a další nábytek, autosedačky, kočárky, chodítka, hračky, tapety, obrázky, oblečky, koupelny, lahve, nádobí a dokonce i golfové hole, výběr dětského zboží je pestrý a bohatý jako nikdy předtím. A všechny tyto dětské věci a věcičky podléhají baby designu!

pokračovat na článek

Tapety do dětského pokoje

O tapetách již víme, že se znovu vracejí ke špičce v dotváření interiéru, pokud již nejsou na jejím vrcholu. Stále více lidí se k nim rádo vrací, protože díky svým vypracovaným schopnostem to již dávno nejsou jen tak obyčejné ruličky papíru.

pokračovat na článek

Módní džínové plenky

Velmi módní - na omezenou dobu! To jsou džínové plínky pro naše nejmenší. Džínové plínky se prodávají v Americe, necháme se překvapit, zda Huggies oblíkne do džínoviny i naše nejmenší u nás. :-)

pokračovat na článek

Dekorace na dětskou párty

Jistě jste to už zažila na vlastní kůži. Rok se s rokem sešel a datum narozenin Vašeho dítěte se nezadržitelně blíží. Ráda byste mu připravila originální párty, ten správný nápad však ne a ne přijít. Možná jste ani nekoupila zrovna ten nejlepší dárek.

pokračovat na článek

Letní hry nejen pro předškoláky

Léto je tu především proto, abychom si užili vody a všech radovánek s ní spojených. Avšak přes poledne (přesněji mezi 11 a 15 hodinou) je lepší schovat se někam do stínu. Mají Vaše děti pocit, že v tu dobu o hodně přicházejí? Zahrajte si s nimi zábavné hry!    

pokračovat na článek

Než půjde do školy

Zahájení povinné školní docházky představuje významný mezník v životě dítěte. Je proto důležité, aby pro něho byl tento přechod z raného dětství do světa povinností co nejméně stresující. Pomozte mu ho usnadnit!   

pokračovat na článek

Děti potřebují rodiče obou pohlaví

Máma, táta, děti a pes. Klasický obrázek ideální rodinky. Bez psa (milovníci zvířat nyní prominou) se klidně obejdeme. Bez dětí nelze hovořit o rodině, ale pouze o páru. Ale co když dětem chybí táta nebo máma?   

pokračovat na článek

Plané neštovice. Nakazit či ne?

Plané neštovice patří mezi běžné dětské nemoci. Jedná se o virové onemocnění. Jakmile ho dítě jednou prodělá, získá vůči němu celoživotní imunitu. Naproti tomu neštovice po desátém roce věku mohou způsobit vážné zdravotní komplikace. Není tedy lepší, nechat dítě nakazit třeba v mateřské školce, aby mu v budoucnu nehrozilo zdravotní riziko?       

pokračovat na článek

Skoncujte s plenkami, dokud je čas

Nosí Vaše batole stále pleny? Teď v létě máte ideální šanci s nimi skoncovat! Myslíte, že to nezvládnete? Za zkoušku nic nedáte!

pokračovat na článek

Díl 20. Chce se bavit!

Začalo Vás Vaše roztomilé miminko zlobit? Máte pocit, že si z Vás dělá legraci? Nemyslí to zle! Chce se jenom trochu pobavit!   

pokračovat na článek

Designový dudlík

Máme pro Vás tip na opravdu designové dudlíky! Je libo proužek, nebo červené auto? Není problém, dudlíky se již vyrábějí v různých designech. My jsme načerpali inspiraci na stránkách www.scandinavian-baby.cz .

pokračovat na článek

Vyhrajte boj s těhotenskými neduhy

Je Vaše čekání na miminko ztrpčováno pověstnými nevolnostmi a dalšími nepříjemnostmi? Nezoufejte a vytáhněte do boje s těhotenskými neduhy! Zde je několik osvědčených tipů, které Vám pomohou potlačit, nebo alespoň zmírnit ty nejčastější z nich!
 

pokračovat na článek