Všechny články

Jak být dobrým rodičem

Dokonalým rodičem není nikdo na světě. Výchova je běh na dlouhou trať a neexistuje člověk, který by se alespoň občas nedopustil nějakého výchovného prohřešku.

pokračovat na článek

Přenosný monitor dechu Respisense – do postýlky i do kočárku

Monitor dechu je zařízení pro hlídání dýchacích pohybů novorozenců a používá se jako prevence proti syndromu náhlého umrtí novorozenců, označovaného jako SIDS.  

pokračovat na článek

Léto a dětské oblečení

Léto je jedním z našich čtyř ročních období a v různých vědních disciplínách je také různě definováno. Například takové astronomické léto začíná letním slunovratem a končí podzimní rovnodenností.

pokračovat na článek

Každé ženě jistě záleží na tom, v čem její rodina spí

Ať už při zařizování nového pokoje, či jej využít jako malé zpestření do pokoje stávajícího. Krásně povlečená postel láká člověka hned ke sladkému spaní a co teprve děti.

pokračovat na článek

Jak na angličtinu? – Zkuste Mortimer English Club

Učit se angličtinu, či jiný cizí jazyk nemusí být uzívaná nuda. V Mortimer English Club výuka probíhá tak, že školené lektorky společně s dětmi imitují učení se mateřskému jazyku.  

pokračovat na článek

Díl 13. Míšánek a ještěři

Možná si ještě pamatujete, že Míšánek má rád ještěry. Dědeček se rozhodl, že mu udělá radost a pozval Míšánka (samozřejmě i s Barunkou a maminkou) na ještěry do Dinoparku.

pokračovat na článek

Zdraví, sport a fitness s osobní váhou Tanita

S chytrou osobní váhou Tanita si kontrolujete úbytek tuků a přírůstek svalové hmoty. Můžete si tak sledovat efektivnost dietních nebo fitness programů. Naměřené hodnoty jako je metabolický věk, fyzická kondice apod. jsou tak vynikající motivací pro další zintezivnění cvičebních a dietních plánů.  

pokračovat na článek

Výchova starších dětí a její zásady

Odrůstají Vaše děti svým střevíčkům, ale stále ještě potřebují Vaši pomoc, i když si to nemyslí? Pokud chcete mít doma příjemné klima i se staršími dětmi, je třeba dodržovat několik zásad. Tady jsou. 

pokračovat na článek

First BIKE – jednička mezi odrážedly

Všimli jste si někdy malých dětí, jak „bojují“ na šlapacích kolech s přídavnými kolečky? My, rodičové, jim je sveřepě montujeme, protože jsme přece také tak začínali… Postranní kolečka jsou už ale dávno překonaná. Nejenže dítě ničemu novému nenaučí, ale hlavně jsou více nebezpečná, než jistící. Je čas zahodit berličky a zkusit to jinak!  

pokračovat na článek

Kdy si batole nezaslouží potrestat

Myslíte si, že plácnutí přes ručičku je účinný a univerzální výchovný prostředek na batolata? Vyvedeme Vás z omylu.

pokračovat na článek

Zdravá výživa dospívajícího dítěte

Přestože je Vaše dítě velké a složení jeho stravy již nemůžete ovlivnit tolik, jako když bylo v batolecím věku, měli byste na jeho jídelníček alespoň občas dohlédnout a nenásilně jej vést k tomu, aby se zdravě stravovalo.     

pokračovat na článek

Jak vychovávat poslušné děti

Záleží Vám na tom, aby Vaše děti nerostly jako dříví v lese, ale přitom se jejich dětství nepodobalo pobytu ve vojenském táboře? Držte se následujících zásad: důslednost, přiměřené trestání a jednotný postup.      

pokračovat na článek

Jak zvládnout oběd s batoletem v restauraci

Také rádi obědváte nebo večeříte v restauracích a nechcete své batole nechat doma, anebo ani nemáte jinou možnost, než ho vzít se sebou? Přinášíme Vám několik tipů, které přispějí k větší pohodě u jídelního stolu.      

pokračovat na článek

Školáci a správná výživa

Máte doma školáka a záleží Vám na tom, aby se dobře rozvíjel? Správná výživa je základním stavebním kamenem jeho zdárného rozvoje.    

pokračovat na článek

Výživa předškoláků ovlivňuje stravovací návyky v dospělosti

Výživa předškoláků má zásadní význam pro získání celoživotních stravovacích návyků. Pokud dítě získá nevhodné stravovací návyky, zakládá si na zdravotní problémy, které jej mohou v budoucnu hodně potrápit.    

pokračovat na článek

Díl 12. Míšánek na dovolené u moře

Mnoho rodičů se bojí se svými batolaty cestovat do exotických míst světa, jako je například Egypt. Míšánkovi rodiče se nebáli a vyrazili s oběma dětmi do země pyramid.   

pokračovat na článek

Kojení je prevencí před poruchami chování

Miminka, která jejich matky kojí čtyři měsíce a déle, mají v pozdějším věku menší potíže s chováním než ostatní děti. Dokládá to nová studie britských vědců.

pokračovat na článek

Nejmladší babička na světě

Rumunka Rifca Stanescuová (23) tvrdí, že je nejmladší babičkou na světě. A dost možná má pravdu.

pokračovat na článek

Pozitivní účinky světla BIOPTRON

Světelné lampy BIOPTRON jsou lékařské certifikované přístroje, které používají odborníci v nemocnicích, odborných zařízeních, sportovních klubech, fitness centrech, ale zejména lidé v domácnostech.  

pokračovat na článek