Všechny články

Dívka v raném dospívání

Začala se Vaše holčička náhle měnit ve věčně protestující bytost, která má na vše odlišný názor než Vy? Pravděpodobně se octla na prahu náročného období dospívání.

pokračovat na článek

Mořské plody zlepšují náladu těhotných žen

Strava bohatá na omega-3-mastné kyseliny podporuje dobrou náladu u žen, které během těhotenství trpí depresemi.

pokračovat na článek

Těhotenství po 35. roce není neobvyklé

Je Vám pětatřicet nebo více a čekáte miminko? Těhotenství po pětatřicítce je spjato s jistými riziky, díky současné lékařské péči se však daří tato rizika eliminovat.      

pokračovat na článek

Bosá obuv - módní hit nebo něco víc?

Dnešní děti trpí vbočenými palci, plochýma nohama a řadou dalších problémů, které jsou mezi bosou populací téměř neznámé. Lidé, kteří vyrostli bosí, mají velice často širší a delší chodidla, která vhodněji reagují na tlak při chůzi, a jsou tak ušetřeni bolestí obutých Evropanů nebo Američanů.

pokračovat na článek

Už žádný hmyz! Sítě proti hmyzu Vám zpříjemní celou sezónu 

Kazil Vám loňskou sezónu obtížný hmyz? Nedejte mu letos šanci a nainstalujte si domů sítě proti hmyzu dříve, než začnou bručet první mouchy. Vybrat si můžete z několika typů.

pokračovat na článek

Zajímavá fakta o vývoji dítěte: Od prenatálního věku do 3 let

Víte, že děti rozpoznají vůně již v prenatálním věku? A že v roce rozumějí významu kolem 70 slov? Přečtěte si zajímavá fakta o vývoji dítěte od prenatálního věku do 3 let.

pokračovat na článek

Zajímavá fakta o vývoji dítěte: Od 3 do 8 let

Vývoj dítěte je naprosto fascinující cesta plná pokroků. Zastavme se alespoň na chvilku u věku od 3 do 8 let.

pokračovat na článek

Jak zabavit děti doma: Vyrábíme jedlé šperky

Dnes si s dětmi doma vyrobíme jedlé šperky. Na výrobu nám stačí klubko provázku, nůžky, případně také nůž a materiál na navlékání, v našem případě cereální kroužky. 

pokračovat na článek

Tresty a výchova

Své děti máme rádi, ale ne vždy to s nimi jde po dobrém. Výchova je dlouhodobý proces a bez trestů se bohužel občas neobejde. Na tom se jistě shodnou všichni rodiče. Pokud však jde o volbu trestu, zde už se názory rodičů i odborníků rozcházejí. Jaký druh trestu tedy zvolit?
 

pokračovat na článek

Metoda Kaizen se dá použít také ve výchově

Metoda Kaizen patří mezi efektivní manažerské metody, které nemají s výchovou dětí na první pohled nic společného. Jak ale dokazuje náš článek, lze ji s úspěchem aplikovat také ve výchově.  

pokračovat na článek

Jak pečovat o oční okolí? S kruhy, váčky i vráskami se dá bojovat!

Říká se, že oko je oknem do duše. Proto bychom se měli starat nejen o oči samotné, ale i o jejich okolí, které bývá velmi citlivé.A hlavně na těchto partiích se pozná věk! A tak nejen v případě problému, ale dokonce už od 25tého roku života je péče o oční okolí nutností.

pokračovat na článek

Dětské psací stoly pro všechny děti

Máte doma předškoláka, školáka nebo studenta střední či vysoké školy? Pak se bez kvalitního psacího stolu neobejdete. A pokud hledáte ten pravý pro Vaše děti, můžete se nechat inspirovat našimi tipy.

pokračovat na článek

Zdravý nábytek pro Vaše školáky na veletrhu FOR FURNITURE!

Rostoucí nábytek Amadeus si můžete vyzkoušet na veletrhu FOR FURNITURE v Praze v Letňanech od 21. - 24.3. 2013. Pro vážné zájemce má navíc výrobce připravenou volnou vstupenku! Pokud se Vám tento termín nehodí, rostoucí nábytek Amadeus bude vystavován také na veletrhu MOBITEX v Brně 23.4.-27.4.2013.

pokračovat na článek

Dětský diabetes a jak se s ním vyrovnat

Dětský diabetes je problém, který trápí naši čtenářku, protože jím trpí její dvouleté batole. Tématu dětský diabetes proto věnujeme tento článek. 

pokračovat na článek

Proč batole hází věci na zem

Také se na své batole často zlobíte, protože hází všechny věci na zem? Ptáte se, proč to vlastně dělá, a zda ho to můžete vůbec odnaučit?  

pokračovat na článek

Separační úzkost u dětí by měla vymizet s nástupem do školky

Separační úzkost představuje zcela přirozenou etapu vývoje každého dítěte. Když odejde maminka, a dítě zůstane buď samo, anebo s neznámými lidmi, začne plakat. Separační úzkost se objevuje u kojenců a s nástupem dítěte do školky by měla postupně vymizet.    

pokračovat na článek

Děti na kole bezpečně

Každý rodič má jistě radost, když si jeho děti oblíbí cyklistiku, která představuje velmi zdravou formu pohybu. Je ovšem třeba pamatovat také na rizika, která tento sport přináší, a bránit se jim pomocí bezpečnostních pomůcek. Patří k nim zejména cyklistická helma, ale důležité jsou i rukavice, blikačky nebo reflexní oblečení.

pokračovat na článek

Chůze naboso jako investice do zdraví dětí

Chůze naboso jen pro blázny nebo pro "alternativně" smýšlející lidi? Zdá se, že tenhle zvyk by se měl stát zvykem většiny z nás, nebo alespoň dětí. Na prahu 21. století již totiž existuje množství vědeckých argumentů, které podporují chůzi bez bot. Zvláště rodiče malých dětí by měli mít informace o tom, co jejich děti získají do života, pokud budou trávit co nejvíce času naboso a co nejméně času v obuvi.

pokračovat na článek

Autosedačka Cybex Aton 3 je vhodná i pro nedonošená miminka

Vybíráte autosedačku? Podívejte se na novinku od Cybexu s názvem Aton 3. Té udělily testovací rodiny německého magazínu AutoBild.de nejvyšší možné hodnocení a vyhrála také designovou cenu red dot design award 2013.

pokračovat na článek

Úzkost u dětí a jak jí předcházet

Nechcete, aby Vaše děti trpěly úzkostí? Tak je nestrašte, nepřetěžujte a hlavně podporujte jejich sebevědomí a dávejte jim najevo svou lásku.

pokračovat na článek