Všechny články

Děti by se měly do školky těšit

Ne každé dítě chodí rádo do školky. Pokud chceme, aby se to naše do školky těšilo, musíme ho správně motivovat. Motivace začíná ještě v době, než dítě začne do školky chodit.  

pokračovat na článek

Jednomu z nejlepších dětských čtenářů věnuje Armáda spásy let vrtulníkem

Od počátku dubna až do 30. dubna letošního roku mohou žáci základních a středních škol, kteří jsou zaregistrováni do projektu Čtení pomáhá, soutěžit o let helikoptérou. O vítězi soutěže Proleťte se vrtulníkem rozhodnou znalosti z klasické české i světové literatury a historie Armády spásy, která je spolupořadatelem soutěže.

pokračovat na článek

Co nejíst v těhotenství

Skladba stravy v těhotenství ovlivňuje zdárný vývoj našeho miminka. Pokud jste doposud nedbala na zdravý jídelníček,  pamatujte, že v těhotenství už nejde pouze o Vás, a proto byste se měla vyhýat konzumaci některých pochutin, které miminku škodí.    

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Pes

Zrozenci ve znamení Psa se narodili nebo narodí v letech 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

pokračovat na článek

15. týden těhotenství

(4. lunární měsíc)

Napětí ve Vašich prsou už trochu povolilo a začalo se v nich tvořit mlezivo. Mlezivo (též kolostrum) je bílá až žlutá tekutina, kterou bude sát miminko od narození, až do doby, než se Vám začne tvořit první mléko (což obvykle trvá 2-5 dní).

pokračovat na článek

16. týden těhotenství

(4. lunární měsíc)

V 16. týdnu Vás v těhotenské poradně čeká další důležité vyšetření. Kromě pohmatového vyšetření a ultrazvuku absolvujete tzv. biochemický screening.

pokračovat na článek

Co jíst v těhotenství

Čekáte miminko? Hlídejte si svůj jídelníček. Důležitá je především jeho pestrost, aby ani miminku ani Vám nechyběly životně důležité vitamíny a minerální látky.  

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Kohout

 Zrozenci ve znamení Kohouta se narodili nebo narodí v letech 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017.

pokračovat na článek

Babské rady, jak otěhotnět

Snažíte se již delší dobu o potomka, ale marně? Vyzkoušejte babské rady, jak otěhotnět. Nasbírali jsme pro Vás babské rady pro páry, pro ženy i pro muže.    

pokračovat na článek

První příznaky těhotenství

Jaké jsou první příznaky těhotenství? Velice podobné příznakům blížící se menstruace, a proto jim většina budoucích maminek nevěnuje příliš mnoho pozornosti. Některé z nich se však odlišují.

pokračovat na článek

17. týden těhotenství

(5. lunární měsíc)

Možná už slabě cítíte pohyby svého dítěte. Jsou však natolik nenápadné a nepravidelné, že si jich většina nastávajících maminek ani nevšimne.

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Opice

Zrozenci ve znamení Opice se narodili nebo narodí v letech 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.

pokračovat na článek

18. týden těhotenství

(5. lunární měsíc)

Mezi další těhotenské neduhy (trpí jimi 8 z 10 budoucích maminek) patří otoky, které jsou způsoby zadržováním většího množství vody v těle.

pokračovat na článek

Jak se oblékat v těhotenství

Čekáte miminko a začíná se Vám pěkně zakulacovat bříško? Pořiďte si stylovou a pohodlnou těhotenskou módu. Na následujících řádcích Vám přinášíme tipy, jak se oblékat v těhotenství.

pokračovat na článek

Nejvhodnější polohy pro otěhotnění

Pokoušíte se již delší dobu o miminko, ale žádoucí výsledek se stále nedostavuje? Základem je milování v té správně poloze. Milé budoucí maminky a tatínkové, zbystřete svou pozornost! Na následujících řádcích Vám prozradíme, které polohy jsou pro otěhotnění nejvhodnější.   

pokračovat na článek

Čínský horoskop: Koza

Zrozenci ve znamení Kozy se narodili nebo narodí v letech 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.

pokračovat na článek

Kvalitní přírodní léky na dosah ruky

Každá moudrá maminka moc dobře ví, že bylinky pomáhají léčit celou řadu zdravotních problémů. Na běžné neduhy, jako je bolest bříška, nachlazení, rýma, nebo kašel zabírají různé bylinky nebo jejich směsi. Že nemáte čas bylinky v průběhu roku sbírat a sušit? Společnost Byliny Mikeš s. r. o. to udělá za Vás.

pokračovat na článek

Bezpečný spánek miminek a batolat

Od jakého věku může spát miminko samo? Je spaní na bříšku nebezpečné? Kdy může spát dítě s peřinkou? Od kdy může spát dítě v posteli, kterou lze samovolně opustit? 

pokračovat na článek

19. týden těhotenství

(5. lunární měsíc)

Pokud jste tak ještě neučinila, zajděte ke svému obvodnímu lékaři na EKG. Toto vyšetření je velmi důležité.

pokračovat na článek

Pohyby miminka

Čekáte miminko a už se nemůžete dočkat, až ucítíte jeho první pohyby? Pokud čekáte první miminko, ucítíte je přibližně ve 20. týdnu těhotenství. Vícerodičky začínají cítit pohyby miminka přibližně o dva týdny dříve.  

pokračovat na článek